Anti - stress Thee mix

Dit mengsel helpt je beter om te gaan met stress en helpt je bijvoorbeeld minder te piekeren zodat je beter kunt slapen. Het werkt niet als je het één keer drinkt; je moet het een aantal weken achter elkaar drinken om resultaat te krijgen. Het werkt dan ook het beste bij een korte periode waarin je tijdelijk onder druk staat, bijvoorbeeld een examenperiode.
 
Passiebloem (2 delen)
Bevordert de nachtrust. Het werkt ook ontspannend bij emotionele angsten, en het heeft een algemeen rustgevend effect. In grotere hoeveelheden is het licht hallucinerend .Passiebloem heeft een algemeen rustgevend effect, het wordt bijvoorbeeld gebruikt om beter te kunnen slapen. Het werkt ook ontspannend bij emotionele angsten.
 
De echte Kamille bloem (2 delen) 
Oefent invoelt uit op krampen en winderigheid. Kamille is een uitstekend maag en darmmiddel, stilt de hoofdpijn, keelpijn, menstruatiepijnen en pijnen bij griep en verkoudheid.
Is kalmerend, zenuwversterkend, licht angstremmend, slaapverwekkend, antidepressief, krampwerend, ontstekingswerend, prikkelhoestdempend, koortswerend, pijnstillend, eetlustopwekkend, verteringsbevorderend, lever en gal stimulerend, hartversterkend, antiallergisch. Bij ingewandenontsteking en maagzweer.
 
Haver (2 delen)
Haver is een van de beste middelen bij stoornissen in het zenuwstelsel, zo kan het helpen bij nerveuze irritatie, depressie, slapeloosheid, nerveuze uitputting door chronische ziekte, zenuwzwakte, hysterie, herpesinfecties.
Heel goed bij PMS en depressies die samenhangen met de menopauze.
Zou een afrodisiacum zijn voor zowel mannen als vrouwen.
Een heel specifieke werking is dat het kan helpen bij het herstellen na een verslaving aan zowel alcohol en verdovende middelen als nicotine (onderdrukt afkickverschijnselen).
Bij urinezuur, heeft een lichte urinedrijvende werking, bij een zwakke blaas.
Bij diarree, verlaagt de bloedsuikerspiegel, positief effect op de lever, maagklachten.
Regelmatig gebruik van haver verbetert de stoelgang. Een positief effect op diabetes.
Bij jicht, artritis. Ondersteunend bij MS. Bij bindweefselproblemen. Spierpijn, spasmen.
Hart en bloedsomloop, bloed
Verlaagt het cholesterolgehalte, bij aderverkalking, havermout en havermeel zijn een rijke bron van inositol, deze stof zorgt voor een goede stofwisseling van vetten en verlaagt het LDL- cholesterol.
Bloedverrijkend, ondersteunend bij anemie.
Hormoonstelsel
Door de aanwezige sterolen kan het gebruikt worden bij een slecht werkende schildklier en een tekort aan oestrogeen.

Valeriaan wortel(1 deel)
Stress/ spanningen en de gevolgen van stress: zenuwachtigheid, rusteloosheid. Prikkelbaarheid, hartkloppingen, spanningshoofdpijn, migraine, duizeligheid, oorsuizingen.
Angsten zoals: examenvrees, plankenkoorts, voor een sollicitatie gesprek, intellectuele overspanning, depressiviteit na intellectuele overspanning,
ADHD Maar nooit geven onder de 3 jaar. Bij ontwenning van roken zorgt het dat sigaretten een onaangename smaak geven.
Bij verhoogde schildklierwerking, vermindert zenuwachtigheid en hartkloppingen.
Bij de menopauze, vermindert spanningen en warmte opwelling.
Valeriaan is niet suf makend en tast het concentratievermogen niet aan.