HERONTDEKKING VAN REIKI

Ongeveer 100 jaar geleden vond Mikao Usui Sensei (Sensei betekent: leraar) een manier om de energie van Reiki, die al meer dan 2000 jaar bekend was, te gebruiken op een praktische manier. Na een jarenlange intensieve speurtocht naar het geheim van het genezen door handoplegging, werd hem in een visioen de werking van de symbolen duidelijk. In dit visioen heeft hij ervaren dat dit - wat wij nu noemen - de Universele Levensenergie was. Hij merkte daarna dat uit zijn handen een genezende energie kwam. Deze genezende energie werd later met het bekende begrip "Reiki" verbonden en daarna als Reiki verder gebruikt.

Hij had dus het vermogen verworven om mensen te genezen en ook om hen te leren zichzelf en/of anderen te behandelen met die liefdevolle, koesterende energie.

De symbolen zijn doorgegeven in een ononderbroken traditie van Reiki-Masters en vormen de sleutels tot het genezen door middel van de Universele Levensenergie.

Inmiddels is bekend dat Usui Sensei tijdens zijn leven vele leerlingen heeft geïnitieerd (ingewijd) in Reiki. Getallen daarover zijn niet bekend.

Tot op de dag van vandaag bestaat er in Japan een vereniging die door Usui zelf is opgericht: "Usui Reiki Ryoho Gakkai", die je zou kunnen zien als een spirituele gemeenschap van Japanse Reiki-Masters. Deze vereniging (kortweg "Gakkai") is opgericht in 1922, volgens de gedenksteen van Usui Sensei.