Wat is Reiki?

Reiki geeft in allerlei situaties extra levensenergie en veerkracht. Reiki is een holistische geneeswijze en werkt in op de hele mens, op lichaam, ziel en geest en versterkt het zelfgenezend vermogen.

 
Reiki is een onvergelijkbaar eenvoudige methode om met een alles omvattende en doordringende, genezende energie om te gaan. Reiki is een daad van liefde en aandacht. Een menselijk aanraken met lichaam en / of geest met de intentie om op deze manier het leed van een ander (mens, dier of plant) te verzachten. Door de menselijke aanraking je genezende kracht, warmte en zorgzaamheid doorgeven. De meeste mensen doen dit al automatisch: als een kind valt en ergens pijn heeft geeft moeder een kusje op de pijnlijke plaats. Als iemand verdriet heeft leg je een arm om de schouder van deze persoon.

 

Bij mens en dier straalt het levende lichaam een warme, levende energie uit. Het is een dynamische energie die altijd in beweging is; in en om alles en iedereen heen. Deze energie is levenskracht. De alles doordringende activerende energie van het heelal. Deze energie wordt hier Ki genoemd. In vele culturen heeft het vele namen zoals bijvoorbeeld Ch'i in China, Mana in Polynesië, Prana in India en Orenda bij de Noordamerikaanse Iroqui-stam.

Ki is een soort elektrische energie die het levende organisme in stand houdt en de staat van gezondheid bepaalt. Als Ki het levende organisme verlaat is ook het leven weg. Het is ook de essentiële levensenergie van de aarde, planeten, sterren, kortom het hele universum. Het is de biomagnetische energie van de aura.